Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vera

6. 3. 2008 11:05
souhlasím s tímto názorem

Je beze sporu, že činnost Mašínů a její morální hodnocení je složitější, než aby se to dalo shrnout jednou větou. Ale jedno vím jistě: komunisté tu provedli puč, rozpoutali teror srovnatelný snad jen s nacistickou okupací a začali systematicky okrádat široké masy lidí a drancovat ekonomiku. Mašínům šlo o boj s komunismem. Možná, že to z dnešního pohledu vypadá naivně a jejich akce zbytečné a neúčinně, ale o jejich motivaci nemůže být sporu. A každý, kdo pozvedne zbraň proti tyranii, je hrdina. Za ty mrtné nejsou odpovědní Mašíni, ale komunisti. Kdyby neprovedli v roce 1948 puč, žádných Mašínů by nebylo. A naopak, kdyby tady bylo více takových Mašínů, možná, že by se komunisti houpali na kandelábrech už v 50. letech a nemuseli bychom na svobodu čekat 40 let.

0 0
možnosti

Mi.Safr

6. 3. 2008 11:31
Re: souhlasím s tímto názorem

Dobrý den, jsem rád, že se tu najdou i tací lidé, kteří situaci Mašínů vyhodnotí s pohledem na dobu, ve které žili, z hlediska jejich původu a také dalších obečně neznámých faktografických informací. Plně s vámi souhlasím! Mějte se hezky a rozšiřujme tuto diskuzi dál a dál. Komunisté lidi přesvědčovali pomocí násilím (na které se muselo příslušně odpovědět), my budem přesvědčovat vysvětlením a diskuzí! [>-]

0 0
možnosti
AZ

amazoom

6. 3. 2008 8:54
Na metál to není

mému dědovi vzali komunisti stroje a zavřeli mu podnik. Děda měl hodně dětí a nikdo nesměl studovat, ikdyž byli nadaní a on sám pak musel dělat ve fabrice těžkou práci. Jeden z jeho synů se chtěl věnovat malířství, ale nedovolili mu jít studovat, tak se nakonec mohl jen vyučit. Když byl na intru, tak přišel rok 68 a nějakej poblbanej rus tam vběhl se samopalem a postřílel jeho kamarády a spolužáky. Když se stal dospělím, tak ho odvedli na vojnu a schválně ho dali k pohraniční stráži. Tam si pak musel "odkroutit" 2 roky.

Kdyby ho někdo při útěku za hranice zastřelil, tak rozhodně nemůžu říct, že by zabil komunistu a rozhodně by to nebylo na metál.

Nemyslím si, že mašínové jsou vrazi (doba byla zlá a věci se děli různé), ale zároveň to není čin hodný honorování. Co udělali, udělali pro sebe a ne pro vlast.[>-]

0 0
možnosti

skelous

6. 3. 2008 14:10
Re: Na metál to není

faktem ovsem je ze masini zadny zakladaky na hranicich nezastrelili. vsichnizabiti byli budto clenove SNB, milicionari nebo VOPO.Vesmes to byli ozbrojeni zastupci zrudneho komunistickeho rezimu, ktery prave v tech 50. letech predvadel svoje nejvetsi zverstva.

0 0
možnosti

x

6. 3. 2008 7:00
x

Pane Baloun, vy jste opravdu vůl ;-Daneb místo mozku z hnoje kostku

0 0
možnosti

Sergej Stokurev

6. 3. 2008 13:32
Re: x

;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
TS

Trnitý Sirup

6. 3. 2008 1:19
Stydím se za Balouna, který utek ze Švejka !

Stydím se za  Balouna, který utek ze Švejka !

Vrať se dokud je čas !!!!!!

0 0
možnosti
P

pepeplzen

5. 3. 2008 21:27
A co Vy pan Baloun?

Zajímalo by mě co jste v letech komunismu dělal Vy pane Baloun, seděl jste doma a čekal až se něco změní? To je paráda, založit si vlastní blog, že? Za komunistů jste se bál jen promluvit a Vy si tady dovolujete napadat bratry Mašíny? Oni se snažili zvednout hromadný odpor proti tomu "hnusu" co tady byl. Kdyby každý čekal až se něco změní a nikdo nic nedělal jak by to asi dopadlo? Nic by se nezměnilo. To byste vážně chtěl??

0 0
možnosti

Di

5. 3. 2008 21:38
Re: A co Vy pan Baloun?

Za komunistů jste se bál jen promluvit a Vy si tady dovolujete napadat bratry Mašíny? // To je pomalu na omluvu, že se dotkli Vašich ikon a Vašeho způsobu řešení boje s totalitou - podříznout jako řezníci krky nevinným obětím systému - na slabého si dovolíte, ale silného.... ? Že by by Mašíni plánovali atentát na Gottwalda jsem si nějak nevšiml.... to by jejich čin legitimovalo... * Oni se snažili zvednout hromadný odpor proti tomu "hnusu" co tady byl. // Probuďte se ze svého snu:))) Jim šlo hlavně o sebe.

0 0
možnosti

5. 3. 2008 21:01
vrazi

Baloune,

nenašel jsem nikde, že jsi protestoval proti vyznamenávání pohraničníků, kteří stříleli do lidí, kterým se v socialistickém ráji nelíbilo. To byly nepotrestané vraždy. Když chtěl někdo ven, měl právo se prostřílet (když to nešlo jinak). Nemáš právo ze své smradlavé huby vypustit slova o zbabělosti Mašínů.

0 0
možnosti

Di

5. 3. 2008 21:12
Re: vrazi

Až tato společnost přestane obdivovat sobecké a ješitné jedince, kteří pro pocit vlastní svobody zabili spoluobčany, aby následně mohli utéci za hranice... bude vyléčena... až tato společnost přestane dávat metály vrahům bude vyléčena... Zapšklí, uražení a nenávistní lidé, kterým utekl život se tady opět mohou ohánět znalostmi z historie, ale mne zajímá současnost - jak se k tomu postavíme a jak budeme konat... metály vrahům však nejsou dobrým krokem... i když se nedivím ničemu - zloději se velebí pro ekonomický zázrak, vrazi dostávají řády za chrabrost... Jak dlouho se ještě budeme tvářit, že je všechno v pořádku? Jak se k tomu postavíme tady a teď - přítomností tvoříme budoucnost a ta není lepší než minulost, kterou tady neustále připomínáte... Nehodnoťte chyby minulé - postavte se čelem k chybám současným

0 0
možnosti

s vyznamenáním Mašínů:

5. 3. 2008 19:33
0 0
možnosti

zvěrstev spáchaných Mašíny:

5. 3. 2008 19:30
Fotogalerie

http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/FOTO-1946---2005/bratri-masinove

...tak za tohle se dnes, prosím, udělují medaile:-©

0 0
možnosti

JR

5. 3. 2008 19:55
Re: Fotogalerie

Medaile se udělují za to, že byli a jsou symbolem odporu proti rudé diktatuře.

Díky Bohu, že tady aspoň někdo projevil odpor!

0 0
možnosti

Di

5. 3. 2008 19:25
Společnost

Až tato společnost přestane obdivovat sobecké a ješitné jedince, kteří pro pocit vlastní svobody zabili spoluobčany, aby následně mohli utéci za hranice... bude vyléčena... až tato společnost přestane dávat metály vrahům bude vyléčena... Zapšklí, uražení a nenávistní lidé, kterým utekl život se tady opět mohou ohánět znalostmi z historie, ale mne zajímá současnost - jak se k tomu postavíme a jak budeme konat... metály vrahům však nejsou dobrým krokem... i když se nedivím ničemu - zloději se velebí pro ekonomický zázrak, vrazi dostávají řády za chrabrost... Jak dlouho se ještě budeme tvářit, že je všechno v pořádku?

0 0
možnosti

Evita

6. 3. 2008 4:39
Re: Společnost

Karma karmoucí,dík[>-]

0 0
možnosti

žasnoucí člověk

5. 3. 2008 18:19
p.baloune,

nebo spíš soudruhu baloune, a co tak  říkáte na 100 milionů NEVINNÝCH lidí mučených a zavražděných  komunistickým režimem? Právě tolik  dokázal komunismus zlikvidovat lidských životů za 70 let své existence.

 Oháníte se "tátou" od rodiny, to je sice dojemné, a tohle vám nevadí? Horáková, dusící se dlouhé minuty v oprátce a vaši soudruzi, dívající se na ni s úsměvem, lidi, kteří našli smrt v elektrických drátech, když chtěli vypadnout z republiky zavšivené komunisty a před lidmi jako jste vy, letci z Británie, političtí vězni, mučení v komunistických lágrech, jimž soudruzi jako grebeníček starší drtil varlata cihlami a ukájel se pohledem na ně, když je napájel 220 volty.Jste  bytost, kterou hluboce pohrdám. Běžte se starat o rodinu, dobře se u toho nažerte a napijte, a hlavně, ať "máte klid na práci". A poradím vám- jestli se stydíte za premiéra, ODEJDĚTE z republiky-a garantuji vám, že po vás nikdo STŘÍLET NEBUDE,ani se nebudete zmítat v elektrických drátech. A vemte to rovnou do KLDR.

0 0
možnosti

JR

5. 3. 2008 19:37
Re: p.baloune,

Řekl jste to výstižně. Děkuji za Váš názor, který plně sdílím! R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2089x
Obyčejný daňový poplatník s velkou zodpovědností a malým platem,milující otec,manžel(první a stále poprvé),miluji dobré jídlo a pití....,prostě klasický český Pepík.

Seznam rubrik